Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 23:27

Γενικές οδηγίες για την διαδικασία έκδοσης αδειών χειριστών ταχυπλόων σκαφών

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

 

 • Η συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας και ο τόπος γέννησης από το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας επικυρωμένο ή άλλο επίσημο αποδεικτικό(π.χ. διαβατήριο).
 • Η υγεία και καταλληλότητα από πιστοποιητικό (βεβαίωση) ιατρού υγειονομικού κέντρου ή ιατρού συμβεβλημένου με το Δημόσιο ή από Κρατικό Νοσοκομείο. Επίσης πιστοποιείται (βεβαιώνεται) από επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου οχήματος στην περίπτωση υποψηφίου κατόχου της ως άνω άδειας.
 • Η γνώση καλής κολύμβησης και η μόνιμη κατοικία στην περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής από Υ.Δ επικυρωμένη του ν.1599/86 που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο (ως επισυναπτόμενο υπόδειγμα).
 • Την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι καλούνται να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους ταυτότητα
 • Στον κάθε υποψήφιο η εξεταστική Επιτροπή διανέμει έντυπο «φύλλο εξέτασης υποψηφίου» και δίνει τις σχετικές οδηγίες. Το σύνολο των ερωτήσεων είναι 20 και οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν εντός της χρονικής διάρκειας των 40 λεπτών.Οι υποψήφιοι επιλέγουν μία εκ των απαντήσεων που δίνονται και αναγράφουν το γράμμα που αντιστοιχεί στην απάντηση που επέλεξαν δίπλα στον αριθμό του κάθε ερωτήματος. Επιτυχών θεωρείται ο υποψήφιος που έχει απαντήσει ορθά σε τουλάχιστον 18 ερωτήματα.
 • Η εξέταση των υποψηφίων γίνεται σε συγκεκριμένη ύλη. Προφορική-γραπτή εξέταση
 • Τα προφορικά –γραπτά ερωτήματα για τους υποψηφίους αντλούνται από τη θεματολογία του ειδικού εγχειριδίου που έχει εκδοθεί από το ΥΕΝ. Πρακτική εξέταση
  Περιλαμβάνει την εκτέλεση διαφόρων χειρισμών του ταχυπλόου σκάφους καθώς και τη διαπίστωση ύπαρξης στοιχειωδών γνώσεων χρησιμοποίησης πυξίδας, ναυτικού χάρτη, διπαράλληλου, διαβήτη, σωστικών πυροσβεστικών μέσων και Κανονισμών Αποφυγής Συγκρούσεων.
 • Υποψήφιοι που απέτυχαν στην προφορική-γραπτή έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην πρακτική εξέταση.
 •  

Πηγή των άνω πληροφοριών :
Εγχειρίδιο : «» Συλλογή νομοθεσίας
Αγγελος Θ.Αργυρακόπουλος (Υποναύαρχος Λιμ.Σώματος(ε.α)

Διαβάστηκε 11340 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 19:07
Κωνσταντίνος Μάνθος

Κωνσταντίνος Μάνθος 

Γεννήθηκε το 1965 και σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Ασχολήθηκε με το άθλημα της Ιστιοπλοΐας από μικρό παιδί, και από τότε μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πληθώρα αγώνων στην Ελλάδα , σε χώρες του εξωτερικού , στην Ολυμπιάδα της Σεούλ (1988) και στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης (1992) . Από την συμμετοχή του στους παραπάνω αγώνες έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις. Σήμερα είναι προπονητής του αθλήματος της ιστιοπλοΐας και ταχυπλόων σκαφών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το σκάφος-article Included Extensions »

© 2010 Falirosailing.com / Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου. 
Τα περιεχόμενα του παρόντος ιστότοπου(συμπεριλαμβανομένων κειμένων, γραφικών, εικόνων και φωτογραφιών) είναι πνευματική ιδιοκτησία
της Σχολής Ιστιοπλοίας, του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου και των δημιουργών τους, και προστατεύονται από την Ελληνική και
Διεθνή Νομοθεσία. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή και αναμετάδοση του υλικού, χωρίς έγγραφη άδεια των
υπευθύνων. Η εμφάνισή του στον διαδυκτιακό τόπο δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαη ή εκχώρηση
άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Powered by CARBON FREE PRESS