Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΓΕΝΙΚΑ
Με βάση τις εξελίξεις και τη μέχρι τώρα πορεία της χώρας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στόχος των προτάσεων μας είναι η λειτουργία των ναυταθλητικών ομίλων, με γνώμονα:
a. Την προστασία της υγείας τόσο των αθλητών όσο των προπονητών και του προσωπικού τους b. Την ποιοτική και ασφαλή προπόνηση c. Την όσο δυνατόν απρόσκοπτη λειτουργία τους
Αυτά θα αφορούν τις δραστηριότητες
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ
Για την επίτευξη των παραπάνω πρέπει να γίνουν κατανοητά τα ακόλουθα:
I. Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) Γάντια μιας χρήσης Μάσκες  Αντισηπτικό διάλυμα – μαντηλάκια Σαπούνι II. Κλειστοί Χώροι Όλοι οι στεγασμένοι χώροι του Ομίλου.
III. Ατομική Υγιεινή

ΣΧΟΛΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
  Η ΕΑΘ/ΕΙΟ συστήνει στους Ομίλους που παρέχουν μαθήματα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης να τα περιορίσουν μόνο σε πρακτικό επίπεδο με εξόδους στην θάλασσα.  Πριν αλλά και μετά από κάθε έξοδο να πραγματοποιείται απολύμανση της κουβέρτας και του εσωτερικού του σκάφους με απολυμαντικά επιφανειών με ευθύνη του εκπαιδευτή.  Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν στον εκπαιδευτή ότι δεν παρουσιάζουν οι ίδιοι και κανείς στο περιβάλλον τους ΓΡΙΠΠΩΔΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ (βήχα, πυρετό, κόπωση). Σε τέτοια περίπτωση οι μαθητές πρέπει να μην επιβιβάζονται στο σκάφος και να συνιστάται εξέταση από τον γιατρό του  που θα εκτιμήσει τα συμπτώματα και θα τον/την παραπέμψει ή όχι για περαιτέρω εξετάσεις. Με δεδομένο ότι είναι αδύνατον να τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των μελών του πληρώματος επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας ή εναλλακτικά μαντηλιού, καπέλου και γυαλιών από όλα τα μέλη του πληρώματος. Η χρήση πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς της προστασίας που προσφέρει η μάσκα σε όποιον τη φορά.

Κατηγορία Ανακοινώσεις