Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 22:47

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του . κου ΑΝΔΡΕΑ Δ. ΧΑΤΖΗ (ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ) , ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Το παρακάτω άρθρο απηχεί προσωπικές απόψεις του συγγραφέα του.

 Αθήνα 17/2/2011

Με την ευκαιρία της απώλειας του τιμημένου Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου Νίκου Σαρικαβάζη και την εκλογή του νέου Προέδρου, θα ήθελα να απευθύνω ένα χαιρετισμό στα μέλη και σε όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με τον Όμιλο.

 

 

Για όσους δεν με γνωρίζουν, οφείλω να συστηθώ ως ένας αθλητής ανοιχτής θάλασσας μακριά από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου αλλά πολύ κοντά συναισθηματικά με άτομα του  Ομίλου, όπως είναι οι αθλητές σας κι όπως ήταν ο απελθών Πρόεδρος Νίκος Σαρικαβάζης. Γι’ αυτή τη συναισθηματική σχέση προτίμησα τον δικό σας Όμιλο, παρά το ότι οι πόρτες άλλων ομίλων ήταν για μένα ανοιχτές. Από τη θέση μου στο Δ.Σ. αυτά τα συναισθήματα θα προσπαθήσω να ανταποδώσω.

Ο Όμιλος πρέπει να αλλάξει σελίδα, αλλά σε ποια κατεύθυνση; Ο Όμιλος είστε εσείς κι εμείς, αλλά όχι μόνο. Ο Όμιλος ανήκει και στους προηγούμενους μα και στους επόμενους, στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε έναν όμιλο οικονομικά ανθηρό και όχι χρεωμένο. Έναν Όμιλο πολιτισμένο και όχι τριτοκοσμικό. Έναν Όμιλο με ιδανικά και όχι χώρο εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων. Σας καλώ όλους να βάλετε σε δεύτερη μοίρα το ιδιωτικό σας συμφέρον για χάρη του συνόλου. Διότι ποιός δεν θέλει έναν Όμιλο ξεχωριστό, κόσμημα στον περιβάλλοντα χώρο του. Έναν Όμιλο που θα αισθάνεστε υπερήφανοι που είστε μέλη του. Που θα πρωτοστατεί στα αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Χώρας.

Βεβαίως καλό θα ήταν να μπορούσε ο Όμιλος να επιβιώσει οικονομικά μόνο από τις εισφορές των μελών του. Όμως μήπως γνωρίζετε πόση θα ήταν η ετήσια εισφορά για την πλημμελή επιβίωση του Ομίλου, αυτή που βλέπετε γύρω σας; Αν αναλογιστούμε χοντρά-χοντρά 500.000€ τα ετήσια έξοδα, σήμερα με 50 περίπου ενεργά μέλη, είναι 10.000€ έκαστος το χρόνο!! Ο Όμιλος δεν πρέπει μόνο να επιβιώσει, μα και να αναπτυχθεί, να ανθίσει.

Το μεγάλο ατού που δυνητικά σήμερα αποδίδει άμεσα ή έμμεσα είναι η Σχολή Ανοιχτής Θάλασσας που μπορεί στο μέλλον να αναπτυχθεί περισσότερο. Το δεύτερο έσοδο είναι το κυλικείο που μέσω της αναβάθμισής του θα πρέπει όλοι να το τιμούμε με την προτίμησή μας. Το τρίτο είναι οι εισφορές από αυτούς που χρησιμοποιούν τους χώρους του Ομίλου, θαλάσσιο και χερσαίο.

Οι χώροι του Ομίλου ανήκουν σε όλους. Ακόμα και οι αθλητές τριγώνου που δίνουν ζωή, σκοπό και ουσία στον Όμιλο και χωρίς αυτούς δεν υφίσταται Όμιλος, συνεισφέρουν για τη χρήση του χώρου και των υλικών του Ομίλου. Σήμερα υπάρχουν άτομα που κάνουν χρήση του χώρου χωρίς να συνεισφέρουν στον Όμιλο. Το ευρώ του Ομίλου ανήκει σε όλους και γι’ αυτό το λόγο αξίζει περισσότερο από το ευρώ που ο καθένας μας έχει στην τσέπη του. Πρέπει να τυγχάνει πολλαπλάσιας προσοχής από ΟΛΟΥΣ.

Κυρίες κύριοι, χωρίς τη δική σας βοήθεια δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον με αξιώσεις. Αν δεν είμαστε, πρέπει να γίνουμε μια οικογένεια. Δεν είναι προσπάθεια ενός ανδρός ή μιας “κλίκας” που λέγεται Δ.Σ. Αυτό έχει αποδειχθεί στο παρελθόν. Βάλτε πλάτη ΟΛΟΙ για να αναβαθμίσουμε το περιβάλλον μας, όπως κάνετε για το σπίτι σας. Όχι μόνο με τον οβολό σας, αλλά και με τις ιδέες σας, την κριτική σας, το συναίσθημά σας. Είναι δικός σας ο Όμιλος και των απογόνων σας. Κάντε το καλύτερο για εσάς και αυτούς που έπονται, αν θέλετε να ακούσετε από αγαπημένα σας πρόσωπα ένα μεγάλο “ευχαριστώ”.

Ευχαριστώ

ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΧΑΤΖΗΣ

Διαβάστηκε 8334 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 23:01
Κωνσταντίνος Μάνθος

Κωνσταντίνος Μάνθος 

Γεννήθηκε το 1965 και σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Ασχολήθηκε με το άθλημα της Ιστιοπλοΐας από μικρό παιδί, και από τότε μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πληθώρα αγώνων στην Ελλάδα , σε χώρες του εξωτερικού , στην Ολυμπιάδα της Σεούλ (1988) και στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης (1992) . Από την συμμετοχή του στους παραπάνω αγώνες έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις. Σήμερα είναι προπονητής του αθλήματος της ιστιοπλοΐας και ταχυπλόων σκαφών.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κωνσταντίνος Μάνθος