Πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο «Χρήση Life Raft και διάσωση Ναυαγού»

Πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο «Χρήση Life Raft και διάσωση Ναυαγού»

Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου | 24 Φεβρουαρίου 2013

Με επιτυχία και υψηλή προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο με θέμα «Χρήση Life Raft και Διάσωση Ναυαγού». Μια πρωτοβουλία της Σχολής Ιστιοπλοΐας του ΝΟΠΦ και της Σχολής Ταχυπλόων Eritos Speed με στόχο την πρακτική και έγκυρη ενημέρωση των μελών, αποφοίτων και όλων των ενδιαφερομένων για την ορθή χρήση του σωστικής λέμβου, τη διάσωση ναυαγού και την παροχή α' βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνηση. (ΚΑΡΠΑ).

Πεδίο δράσης ήταν οι εγκαταστάσεις του ΝΟΠΦ όπου είχε δημιουργηθεί ειδικός χώρος στον οποίο έγιναν οι επιδείξεις. Με σύμμαχο τον καιρό και έναν ανοιξιάτικο προάγγελο οι συμμετέχοντες που είχαν κατακλύσει το χώρο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σωστικά μέσα, καπνογόνα, φωτοβολίδες και ασφαλώς μια σωστική λέμβο. Την εισήγηση έκανε ο κ. Δημήτρης Φωκάς, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ (ε.α) με την υποστήριξη του κ. Κώστα Έξαρχου ο οποίοι πρόσφεραν μια ρεαλιστική αναπαράσταση έκτακτης ανάγκης στο σκάφος. Το πιο εντυπωσιακό σημείο ασφαλώς ήταν το άνοιγμα της σωστικής λέμβου όπου ακολούθησε η σχετική αποκωδικοποίηση βασικών λειτουργιών και επεξηγήσεις από τους εισηγητές.(ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Seminar_02Seminar_09Seminar_10Seminar_14Seminar_05Seminar_16Seminar_04

 

Κατόπιν, την σκυτάλη πήρε ο κ. Νίκος Γιοβανίδης, διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας (ΕΝΑΚ) και ένας από τους πιο έμπειρους εκπαιδευτές στη χώρα μας ο οποίος έδωσε με ανάγλυφο και παραστατικό τρόπο την σπουδαιότητα γνώσεων παροχής Α' Βοηθειών και της ΚΑΡΠΑ, καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνηση.

Ευχαριστίες σε όλους του συντελεστές της διοργάνωσης

Δημήτριος Φωκάς, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ (ε.α)

Κωνσταντίνος Έξαρχος, Exarchos Service

Κωνσταντίνος Μάνθος, Διευθυντής Σχολής Ιστιοπλοΐας

Πλάτωνας Ροδουσάκης, Platon Sea

Νίκος Γιοβανίδης, Διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας (ΕΝΑΚ)

Χορηγός Επικοινωνίας

Περιοδικό Skipper ONDECK | www.skipperondeck.gr

Ο Κύκλος Σεμιναρίων της Σχολής Ιστιοπλοΐας του ΝΟΠΦ, της Σχολής Ταχυπλόων "Eritos SPS" του περιοδικού skipper ONDECK και της Ελληνικής κλάσης laser θα συνεχιστεί με το Σεμινάριο «Κανονισμοί Ιστιοδρομιών για την κλάση Laser»

Τρίτη 5 Μαρτίου | 19.00

Κατηγορία Ανακοινώσεις

© 2010 Falirosailing.com / Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου. 
Τα περιεχόμενα του παρόντος ιστότοπου(συμπεριλαμβανομένων κειμένων, γραφικών, εικόνων και φωτογραφιών) είναι πνευματική ιδιοκτησία
της Σχολής Ιστιοπλοίας, του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου και των δημιουργών τους, και προστατεύονται από την Ελληνική και
Διεθνή Νομοθεσία. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή και αναμετάδοση του υλικού, χωρίς έγγραφη άδεια των
υπευθύνων. Η εμφάνισή του στον διαδυκτιακό τόπο δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαη ή εκχώρηση
άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Powered by CARBON FREE PRESS